luni, 13 aprilie 2009

despre ROMANTISM de Ionut Rascanu, 11 martie 2009

Eu cred ca prin aceasta critica, care o facem tot timpul despre ROMANTISM, nu facem decat sa adancim REALISMUL. Cred ca noi, cei care criticam pe ce lipsiti de romantism, ar trebui sa fim exemple pentru ei.
Cum promovam noi ROMANTISMUL si ce exemple suntem pentru generatia care vine dupa noi?
Oare suntem noi romantici in adevaratul sens al cuvantului?

As vrea sa stiu carei fete nu ii va placea atunci cand un baiat ii va propune :
- vrei sa ne plimbam sub clarul de luna in parc?
- vrei sa ne uitam impreuna la stele?
- vrei sa stam pe malul apei si sa povestim?
- vrei sa vorbim in fatza unui semineu in care ard niste lemne?
SAU
- am fost pe camp si ti-am cules flori, din toate cate una; iti plac?

E adevarat ca intr-o societate aflata intr-o continua schimbare, intr-un ritm aproape nebun, uitam deseori ca lucrurile simple sunt si cele mai frumoase. Sunt atatea moduri prin care poti arata ROMANTISMUL din tine fata de persoana iubita, fara sa ai posibilitati materiale prea mari.

ROMANTISMUL este atat de important astazi deoarece ajuta femeia sa revina la latura ei feminina. El ne poate face viata mai usoara, da la o parte momente crispate, sentimentele reci, plictiseala, si chiar ne invata sa fim sensibili la ce este frumos cu adevarat. Momentele romantice sunt deosebit de utile acelor femei carora le vine greu sa-si marturiseasca sentimentele.
Daca as avea bani destui, as face un fel de regulament pe un panou mare in Tiglina 1 la flori, pe care as scrie ce semnificatie are fiecare floare in dreptul ei. E adevarat ca nu prea mai stim ce floare trebuie luata si in ce moment trebuie data.

ROMANTICUL nu inseamna visator sau nostalgic, ci de cele mai multe ori se contureaza in fapte concrete prin care se defineste el.
Facand o paranteza, intr-o zi am vazut doi batranei mergand pe trotuar tinandu-se de mana, mergand agale, au luat loc pe o banca intr-un parc si asa de mult mi-au impresionat. ROMANTISMUL nu e demodat, el inca joaca un rol foarte important in relatii.
Prin comportamentele sale romantice, barbatul arata femeii ca este pretuita, dorita, inteleasa dar mai ales respectata si iubita.
Limbajul trupului
Stim foarte bine ca oamenii sunt foarte diferiti. Exista cinci limbaje principale : cuvintele de incurajare, timpul acordat, primirea de daruri, serviciile si mangaierile fizice. In toate aceste este incadrat si ROMANTISMUL.
Timpul si rutina sunt cei mai mari dusmani ai nostri, dar trebuie sa rupem acest ciclu si sa ne aducem aminte ca putem fi romantici.

Autor: Ionut Rascanu,11-03-2009, ora 20:36:42

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

BlogRank